neděle 8. května 2011

Cyklovýlet, květen 2011


6. 5. 2011 ve 13:10 z domova, Loket po silnici, pak cyklostezka do K. Varů, tam snaha o cyklostezku přes Vary, ale ztrácíme se, zastávka v hospodě v Dubině - výborná, mlýnské kameny, žlaby, Vojkovice, Damice, Krásný Les, Meluzína - dost krušné, ještě nemáme naježděno, z rozcestí směr na Měděněc a odbočkou před H. Halží na Kovářskou. Bydlíme v Avionice: 300,- na osobu a noc + poplatky, celkem 621,- pro dva, snídaně 90,-, po domluvě již v půl deváté, penzion dostavěn, TV na pokoji, lampičky, velmi pěkné, pizza za 90,-, zapečený rendlík výborný a sytý 120,-, Gambrinus, Master. Celkem 73 km.

7. 5. 2011 jedeme směr Chomutov k Přísečnici - před rozcestím stará Švédská lípa, pak nekonečný kopec k farmě větrných elektráren, Výsluní - foto kostela sv. Václava a staré duté třistaleté lípy, pěkně upravený park, západně od Výsluní odbočka přes Třebíšku do údolí Prunéřovského potoka - smíšený les, krásné buky s kořenovými náběhy, 250 let staré prunéřovské smrky (50 m vysoké), dub, rulové skály. Překvapivě přímo k elektrárně Prunéřov - chladicí věže také impozantní, Kadaň - kávička v již známé kavárničce na náměstí vedle bílé věže, výborný citronový řez, Katovská ulička, nejužší u nás, kostel Povýšení sv. Kříže, morový sloup, radniční věž se psem na fasádě (stavitel se jemnoval Hündt), Rokle, Račetice, Vinaře, Mašťov (dětský domov v zámku), Brody - návštěva u Lindsayho, Valeč, Chyše, do Žlutic podél Střely - pokec s cyklisty (jezdí na Vary a přes Měděnec zpět - 160 km), penzion Nad Hradbami - ubytování za 400,- osoba a noc, vybavení prosté, bez TV, bez lampiček, snídaně za 60,- (buď čaj nebo kafe), Gambrinus - 91 km.

8.5.2011 Ze Žlutic na sever, Ratiboř, snaha o Polom, Údrč, ale zabloudili jsme za Ratiboří, Bochov postátní silnici, Německý Chloumek, Javorná - zámek, přes Rybničnou, Pilu, Kolová, Háje - posezení s Vlasáky (Jiříček včera 30tiny), klasicky domů podél Ohře, pivo u Gardnera - 63 km. Celkem 227 km.